BoligNet

Struktur

For at lave et BoligNet, er det nødvendigt med en eller anden form for infrastruktur imellem beboerne. Der findes flere forskellige måder at gøre det på, og herunder kan du læse en kort præsentation af de forskellige muligheder.

PDS-kabling

Den traditionelle og sikre løsning er at trække kabler ud til hver bolig. Det almindelige, og det mest fremtidssikrede, er at bruge en dobbelt kabling. Hvis man ønsker at minimere omkostningerne ved projektet, og er sikker på at fælles telefoni ikke ønskes, så kan man nøjes med ét stik pr. bolig, og i stedet vælge en enkelt kabling.

Wireless

Hvis foreningen ønsker et rent datanetværk til Internettrafik, uden telefoni og tv, så kan man med fordel vælge et trådløst netværk.

Den trådløse løsning giver en fleksibilitet som ikke kan opnås med andre løsninger. Man kan opsætte eller flytte sin computer præcist, som man ønsker det, uden at være afhængig af datastikket i væggen.

En trådløs løsning kan også anvendes som udvidelse til et kablet netværk. Enten ved at de enkelte beboer opsætter deres eget accesspoint, eller ved opsætte et antal fælles sendere. På den måde gives der trådløs adgang, i netop de områder ,hvor det ønskes.

Fiber

En meget spændende mulighed er at få lagt fiber direkte ind i de enkelte boliger. Dette giver mulighed for at opnå meget høj båndbredde, hvor alle tjeneste (data, telefoni og antenne) kan anvendes på samme tid.

Andre alternativer

Under visse omstændigheder kan det være nødvendigt eller økonomisk fordelagtigt at benytte antennekabel, telefonledninger eller andet til at give beboerne Internetadgang. Dette hører til de mere sjældne løsninger, men er absolut teknisk muligt.